image image image
image Bemutatkozunk image Akciók Galéria Partnercégek Kapcsolat image
image
image
 
image
image

inoxtartályINOX tartályok a bor egészséges tárolásához:

Az INOX rozsdamentes tartályokat általában bor tárolására használják. Emellett felhasználhatók természetesen egyéb folyékony, főleg élelmiszeripari anyagok tárolására is.
Az INOX bortároló tartályok alkalmazásával elkerülhetők a borok rossz ízt okozó betegségei, melyek a levegővel való érintkezés miatt keletkeznek, főleg a nem tele hordós tárolásnál. A fahordóban érlelt és megfelelően kezelt bort a rozsdamentes bortárolóba való áttöltést követően hosszú ideig további lefejtések nélkül kényelmesen tárolhatjuk.
A bort a tartály úszófedele, valamint az úszófedél perem és a tartálypalást közti paraffinolaj feltöltés zárja le. ( 100 l borhoz kb 2 dl paraffionolaj elegendő ) A tiszta -szín és íz szempontjából teljesen semleges paraffinolaj a tárolás időtartama alatt védi a bort a levegőtől.

A tárolótartály alkalmazásának előnyei:
- A borfejtés gyakorisága elmarad, ezzel együtt kevesebb boroshordóra van szükség.
- A borlopó helyett a bor kényelmesen csapolható akár üvegbe, akár poharakba.
- Kizárható a borlopóval történő fertőzés veszélye.
- Kevesebb borászati vegyszer mellett is egészséges, tiszta bor áll rendelkezésre, könnyű a kis súlyú tartályok mozgatása, tisztán tartása.
- Rozsdamentes tartály egyszeri beruházással örök megoldást jelent a borosgazda számára, aki ezzel jelentős időráfordítást és fáradságot kerülhet el.

A fenti előnyöket Ön is élvezheti, ha a SZAWELL Kft. által forgalmazott ZAGAR ( SLO ) bortároló tartályt rendel.
Raktárról - készlettől függően -50 - 80 - 100 - 150 - 200 - 250 - 300 literes tartályok vásárolhatók. Más űrtartalommal is rendelhetők 8-10 hetes szállítási határidővel.
Cégünknél paraffinolaj is vásárolható.

2008-tól méztároló tartályokat is forgalmazunk piacbevezetési céllal.

image